Meniu
Noutăți
Cum să organizezi cu succes o nuntă restrânsă

De ce să te pregătești pentru o nuntă mai restrânsă în 2020 și 2021?
Ne aflăm într-o criză, fără doar și poate. Iar în vremuri de criză se organizează nunți cu planul B și C în buzunar. Pentru miri, furnizori, invitați, situația are acum o altă dimensiune: călătorii anulate, nunți amânate, venituri scăzute în unele cazuri.
O posibilă criză financiară (care nu se termină de azi pe mâine) cere o reconfigurare a planurilor inițiale sau măcar un scenariu provizoriu. Trebuie să înțelegem că, din mai multe motive, invitații care nu sunt foarte apropiați mirilor vor putea refuza cu brio. Logic, suma din plic este mai mică decât cea pe care o oferi când ești prezent. Nu?!
Iată care sunt sfaturile pentru organizarea cu succes a unei nunți restrânse. Avantaje sunt multe, iar nunțile mici au farmecul lor!
Pasul 1. Lista de invitați
Este testul inițial, o adunare a tot ceea ce este important pentru părinți, dar nu tocmai și pentru voi. Este momentul în care primești răspunsuri gen:
„- Pentru noi, 100 de locuri”
„- Cine sunt, mamă?”
„- Rude și prieteni, pe unii nu-i știi tu…”
Așadar, dintr-un singur exercițiu, îți dai seama că îți vei irosi doar 5 ore din zi să îți saluți cei 300 de invitați și asta doar dacă petreci cu fiecare cuplu, în medie, 2 minute.
Deci scrie, rescrie, mai elimină și scrie din nou. Îți vei da seama cu siguranță cine face parte cu adevărat din viața voastră și a părinților, cu tot riscul de a intra în conflicte. Mai bine stingi un foc mic de la început decât să porți povara unei nunți care nu te-a reprezentat, toată viața.
Pasul 2. Bugetul
Piatra de temelie a oricărei nunți organizate inteligent. Acel calculul care nu te lasă să te întinzi mai mult decât îți e plapuma și a cărui împărțire strategică poate garanta lipsa grijilor.
Dacă nu ești familiarizată cu prețurile din industrie, sfatul nostru este să nu crezi că tot ce zboară se mănâncă și să te informezi din surse sigure.
Colaborează cu un wedding planner sau optează pentru câteva ședințe de consultanță cu unul, dacă bugetul nu îți permite o colaborare full.
Pasul 3. Alegerea locației
Este cea mai importantă decizie când vine vorba de nunți! Dacă unul din celelalte servicii alese nu te mulțumește 100%, nu este chiar capăt de țară, însă nu ar trebui să fie așa când alegi locul evenimentului vostru, cel care trebuie să fie inspirație, confort și bucurie la pachet. Iar toată această potrivire trebuie să fie mână în mână cu bugetul de care dispui!
Pasul 4 – Stabilirea tipului de meniu
Dacă locația este importantă, ce credeți că urmează? Bingo! Preparatele delicioase, băuturile care să le acompanieze, dar și micile bucurii care pot condimenta o nuntă restrânsă.
Nu excludem o servire tip bufet suedez, iar pentru cei care își doresc o atmosferă mai relaxată, un barbeque în gradină este o soluțiile ideală.
Fiți creativi, chibzuiți, dar nu uitați să țineți cont de gusturile invitaților. Nu alegeți preparate cu gusturi mult prea intense sau unele mult prea sofisticate. Apelați la soluția de mijloc astfel încât nimeni să nu plece acasă înfometat!
Pasul 5 – Atenția la detalii
Acele lucruri care vor face diferența. Un decor gândit bine va impresiona indiferent dacă a costat mult sau puțin. Cantitatea și calitatea o decizi tu, atât cât te lasă buzunarul. Dacă acesta este elementul pe care vrei să insiști cel mai mult, go for it! Detaliile nu trec niciodată neobservate și nu trebuie să îți faci griji de absolut nimic. Modul în care invitații privesc acum un eveniment s-a schimbat. Oamenii se așteaptă să fie întâmpinați cu bucurie și să găsească detalii care să-i surprindă plăcut, să se simtă apreciați și bine primiți. La un eveniment restrâns vor fi prezenți doar cei care vă cunosc, vă înțeleg alegerile și vor răspunde fără ezitare invitației voastre.
O nuntă restrânsă poate fi ca în basme. 3 zile și 3 nopți
Și este diferită față de orice altă nuntă obișnuită. Astfel de experiențe variază, de la bugete mai mici până la bugete mari. Puteți avea o nuntă de acest gen la o cabană la munte sau la mare, crame care au locuri de cazare sau conace vechi aduse la viață. O experiență care necesită research sau o recomandare bună. Și nu în ultimul rând, energie pentru 3 zile de poveste.
În concluzie, ce trebuie să faceți pentru a începe organizarea unei nunți restrânse de vis?
- decideți împreună cum doriți să fie nunta voastră, în linii mari;
- alcătuiți lista de invitați, înarmați fiind cu simțul pragmatic: unii nu vor vrea, alții nu vor putea să vină;
- stabiliți care sunt elementele în care vreți să investiți mai mult (mâncare, decor, fotograf, etc.)
- definiți bugetul maxim pe care doriți să îl alocați nunții;
- Împărțiți bugetul în sume aproximative pentru fiecare serviciu/produs necesar;
- Încercați să nu vă bazați doar pe darul invitaților. O rezervă este recomandată;
- alegeți locația care se încadrează în bugetul și dorințele voastre;
- luați în calcul realizarea unui meniu adaptat bugetului, numărului de ore sau stilului de eveniment abordat;
- rezervați furnizori cu un business stabil, cei care au resursele necesare să depășească o criză financiară;
- bucurați-vă de organizarea nunții cu mai puțin stres și fără povara gestionării a câteva sute de invitați.
Și pentru că unicitatea evenimentului stă doar în mâinile voastre, îndrăzniți să visați la cel mai minunat moment. Cel la care veți putea să celebrați în voie alături de oamenii dragi.
Sursa: Marry.md

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook