Noutăți

Interesant 17-12-2020 383

Cele mai interesante tradiții de nuntă din întreaga lume

Cele mai interesante tradiții de nuntă din întreaga lume

Când atingem tema nunților, ne imaginăm formalități, sala de ceremonii și mese copioase, dar nici nu ne trece prin gând ce obiceiuri de nuntă pot fi în alte colțuri ale lumii, de exemplu în Coreea perechile nu se săruta în fața tuturor, dar în Africa să vezi o mireasă îmbracată în rochie albă sau un mire îmbrăcat în costum la dungă este practic imposibil, pentru că ei preferă ținutele extravagante și colorate. Nu toate aceste tradiții sunt respectate de către tineri, însă o bună parte încă le mai practică.

Wedsale.ro a pregătit pentru tine o listă cu cele mai neobișnuite tradiții și obiceiuri din întreaga lume.

India

Înainte de nuntă se practică ceremonia Sangeet, o petrecere unde participă doar femeile, dar în unele regiuni pot să se alăture și bărbații. Pe parcursul ceremonii Sangeet membrii familiei și prietenii apropiați din partea ambelor familii dansează, cântă și se distrează. Se consideră că acesată ceremonie garantează mirilor o căsnicie fericită.

...

La fel în India cu o zi înainte de nuntă sau în ziua nunții pe mâinele, picioarele și fața mirilor se aplică o pastă din curcuma și turmeric. Ceremonia poartă numele de Haldi. Turmericul are proprietăți antiinflamatoare și se consideră benefic pentru sănătate. Ceremonia este distractivă și este purtătoare de noroc tinerilor însurăței și invitaților.

...

Familia și prietenii apropiați împrăștie orez peste miri pentru prosperitate și bunăstare. 

japonia

...

Miresele japoneze poartă un kimono alb, care simbolizează puritatea domnișoarei. În zilele noastre este permis să poarte și o rochie de mireasă obișnuită, însă multe dintre ele preferă să urmeze vechile tradiții.

Cuba

...

În Cuba oricine poate dansa cu mireasa, dar cu o singură condiție - să arunce bani jos în jurul rochiei miresei, în așa mod ajută mirii șă își acopere celtuielele de nuntă și din luna de miere. Cum vă pare această tradiție?

 

 

Israel

...

În Israel după ce mirele își îmbracă verigheta, sparge un păhar.  Ritualul simbolizază pe de-o parte  evenimentul tragic din istoria Israelului - distrugerea templelor evreiești și pe de altă parte semnifică o detașarea de la distracție și un moment de reflecție.

Tot la nunțile evreiești puteți vedea o serie de dansuri tradiționale în interpretarea invitaților. Unul dintre aceste dansurri este Hora Israeliană unde mirii sunt așezați pe scaune și ridicați.

Coreea 

...

În Coreea de sud, după ceremonia de nuntă mirii sunt supuși unui ritual de ,,lovire a picioarelor,,. Membrii familiei și prietenii apropiați scot pantofii mirelui și îl lovesc peste picioare cu un băț sau cu un pește uscat. Ritualul este amuzant,nu durează mult și este menit să testeze voința și caracterul viitorului soț.

Peru

...

În Peru există o tradiție asemănătoare cu tradiția noastră de a arunca buchetul miresei, pentru a afla care dintre fete urmează să se căsătorească următoarea. În Peru aceast ritual este mai ,,dulce,,. Tortul este decorat cu niște panglici, la urma unei panglici este legat un inel de ceremonie fake. Atunci când fetele vor trage panglicile, una dintre ele va trage panglica ,,cu noroc,,.

Kenya

...

În multe culturi scuipatul este considerat un obicei de prost gust, nu și în Kenya. Tatăl miresei scuipă peste cap și peste pieptul fiicei pentru a o proteja de ghinion și ispite.

Germania

...

Polterabend este un obicei de nuntă german în care, în noaptea dinaintea nunții, invitații sparg vesela din  porțelan și o împrăștie peste costumele mirilor, următoarea zi viitorii soți împreună elimină cioburele de porțelan. Ritualul este realizat cu scopul de a aduce noroc in căsatoria cuplului și ca aceștea să înfrunte orice obstacol din calea lor.

Tu ce tradiții de nuntă cunoști?

 

 

 

 

logo

Nu rata cele mai noi postări de pe Marry.md Te invităm să ne dai un LIKE pe pagina noastră de Facebook

Marry-tă-te cu noi!